Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro


Nemzedékek a közösségért

Nemzedékek a közösségért
2022. október 2-án a „Csík” LEADER Egyesület és a Gyulafehérvári Caritas Egyesület - Egészségügyi és Szociális Gondozás Ágazat szervezésében került sor Csíkmadarason a „Nemzedékek a közösségért” című, az idősek napjával szerencsésen egybeeső rendezvényre. 

A kampányt az Európai Szociális Alap támogatja a „Csíkmadarasi Többfunkciós Központ Működtetése” pályázat keretében. A hétvégi esemény a térségben élő emberek életminőségének javítására irányult, amelyben hagyományokra támaszkodva egyaránt szerepet kapott a nemzedékeken átívelő tapasztalat átadása és az ifjúság vitalitása.
 
A rendezvényen a hivatásos táncosok, a különböző vidékek– így a csángó, székely, vajdaszentiványi, roma népcsoportok táncait, népdalait mutatták be, elősegítve a kulturális és etnikai sokszínűség elfogadását, a generációk közötti párbeszéd által.

A rendezvény követendő példát teremtett a generációk közötti kommunikáció témájában a felcsíki gyermekek bevonásával, akik olyan hagyományos énekeket énekeltek, melyeket a nézők soraiban ülő idős emberektől tanultak. Köszönjük a Csíkmadarasi önkormányzat munkatársainak a szervezésben nyújtott segítséget.

vissza

Copyright © 2017 Csík Leader